Welkom in mijn keuken

Historie, gedachte & passie

Oma's keuken daar gebeurde het allemaal toen ik opgroeide als klein meisje in de jaren '80. Elk bezoek nestelde zich bij binnenkomst aan de keukentafel waar er tijdens de gesprekken heerlijk werd gekookt. Jong of oud het maakte niet uit, een ieder hielp mee van groente plukken tot rijst zeven. Vele handen maken ligt werk, zei mijn oma altijd. Koken voor alléén je huishouden komt in mijn familie niet voor, er is altijd voldoende eten voor onverwachts bezoek of om te delen met je buren. Reflectie brengt mij terug naar de verschillende smaken en geuren die vrij kwamen tijdens het koken. 

De authentieke Surinaamse keuken, zeg ik als troste Surinaamse vrouw! Lunchen met vers gebakken Anjoemara's die mijn opa dezelfde ochtend had gevangen bij de Stuwmeer. Djarpesi Moksi Alesi die op vuur staat, en ik al met waterende tanden uitkeek naar het avondmaal. Birambie en Antroewa op zuur, natuurlijk met opa's droog gebakken vis ernaast. Genietende van al het eten uit mijn cultuur, afkoelend met een koude Gemberbier.

De Surinaamse keuken is de enigste keuken in de wereld die verbonden is met zoveel verschillende culturen. De keuken bestaat uit Creolen, Hindoestanen, Javanen, Chinezen en Indianen. 

Mijn passie voor eten is niet alleen het bereiden van een maaltijd maar heerst er ook een passie voor het opmaken van borden en stylen van een dinertafel. Styling daar zullen de meeste mij wel van kennen, je ziet het terug in alles wat ik doe. Ik kan s'nachts wakker liggen van een gerecht en de opmaak ervan. Eten is iets persoonlijks, dit omdat het te maken heeft met verschillen smaken net als liefde voor kunst.

Welkom in de keuken van LD

©2018 LD Food Royal |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin